Hírek

Telephelyfejlesztés Reptéri út 2.

2013.01.18.

A kivitelezés során az épületrész homlokzati és beltéri nyílászáróinak cseréjére kerül sor.
A zuhanyzókban, szociális és étkező helyiségben is teljes körű felújításra kerül sor. Ez érinti a gépészeti vezetékek, csatornaidomok cseréjét, a vízszigetelést, a szaniterek cseréjét, a burkolást és festést.
A gépészeti munkák során a korábbi gáz hőtermelő berendezés Vaporline GBI-24 HACW reverzibilis fűtő, aktív hűtő HMV készítő hőszivattyúval lesz kiváltva.
Eredeti állapot

 

Az ingatlan Győr Gyárvárosának keleti szélén, a Reptéri út és a Győrszentivánra vezető Hűtőházi út kereszteződésénél található. A környék a nevéből is eredően iparterület, amelybe benyúlik az Iparcsatorna, mintegy kettéválasztva azt.

 

Az ingatlan megközelítése gépjárművel nemzetközi tranzitútvonalról az M1 (E75) Budapest-Győr útvonalon lehetséges. Az autópálya győri elkerülőjéről lekanyarodva a Hűtőházi illetve a Reptéri úton érhetjük el az ingatlant. Autópályától kb. 8 km-re, a belvárostól 3 km-re van. Budapesttől mintegy 115 km a távolság autópályán. Gyalogosan, kerékpárral és helyi autóbuszjárattal is jól megközelíthető, a legközelebbi vasútállomás, a Győr-Gyárváros vasútállomás a telephelytől kb. 800 m-re található a Kandó Kálmán úton.

 

A parkolás a telek előtt kiépített közel 40 gépjármű parkolását biztosító parkolóban.

 

A telephely összközműves. A GDF Suez bányaszolgalmi joggal rendelkezik a fejlesztéssel érintett 5458/27 hrsz.-ú ingatlanon.

 

A terület rendezett, a bejáratok, közlekedő utak burkolása zömében beton. A telek amelynek a 5458/27 hrsz.-ú ingatlan is része, körben lehatárolt, amely hátul beton oszlopok közé helyezett előre gyártott beton lapokból áll. Elöl beton lábazatba erősített, acél idomokból álló kerítés van. Az acél kapu elől elektromos működtetésű és acél idomokból készült, állapota jó.

 

A terület térvilágítása kiépített, így elsősorban az épületek falára szerelt világítótestek szolgáltatják az éjszakai megvilágítást, az udvaron ostornyeles világítótestek is vannak. A rendszer állapota jó. A tüzivíz rendszer az előírásoknak megfelelően kiépített.

 

A 5458/27 hrsz.-ú ingatlanon elhelyezkedő csarnok és fejépület eredetileg 1972-ben autójavító és lakatos műhelyként épült. Az épület 2 db egyszintes nagy belmagasságú acélváz szerkezetű, 12-18 mraszter osztású daruzott csarnokból és két darab kétszintes normál belmagasságú fejépületből, illetve a négy épület által közrezárt lefedett volt belső udvarból állt. A csarnoképítmény födémszerkezete előre gyártott vasbeton födémpanel.

 

Az üzemépületen 1995-96-ban nagyfokú felújítást, átépítést és bővítést hajtottak végre az akkori tulajdonos, a Lamba Kft. jóvoltából. Az egyik csarnok flakongyártó és készáru raktár, a másik csarnok műanyag előkészítő üzem rendeltetésű. A belső fedett udvart flakontárolásra használták. A belső udvar tetőhéjalása acél rácsszerkezetű főtartókra épült tüzihorganyzott, festett trapézlemez, LEXÁN típusú polikarbonátos felülvilágítókkal.

 

A fejépületekben szociális helyiségek, kazánház, raktárak, illetve a Lamba Kft. gyártási tevékenysége egyéb kiszolgáló funkciói kerültek telepítésre (labor, mosó-szárító, italtöltő stb.). A fejépületben a beépített technológiai berendezések miatt födém megerősítést végeztek. Az építmény tetőszerkezete lapostetős, attikafalas kialakítású. Az építmény homlokzata előregyártott panel, mészkő zúzalékos felülettel és nyerstégla burkolat hézagolva. A belső felületképzés vakolt, meszelt, a vizes helyiségekben csempeburkolattal. A fejépület mellé keleti oldalról előtető épült HERIOL önhordó trapézlemezzel. A fejépület homlokzatán többségében 2 réteg üvegezésű alumínium ablakok, a belső ajtók faajtók acéllemez borítással.

 

Az épület gáz-, víz- és áramellátása, szennyvízelvezetése kiépített. A fűtést gázkazán biztosítja, a hőleadó rendszer lamellás csőradiátor rendszer. A HMV-t két darab 300 literes villanybojler szolgáltatja.

 

Az ingatlan 2006-ban került a Büchl Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonába. Az ingatlant a Büchl Hungaria Kft. bérli, aki a telephelyen hulladékgazdálkodási tevékenységet folytat, és aki 2001-es betelepülése óta egyebek között a győri Audi Hungária Motor Kft. elsődleges hulladékhasznosítója.

 

Az 1. sz. csarnoképület 2009-ben tűzkárt szenvedett. A statikailag veszélyessé vált acélváz szerkezetes csarnok helyén 2010-11-ben a Büchl Ingatlanhasznosító Kft. új épület épített. A tűz során a fejépület szerkezete nem sérült.

 

 

Átalakítás, korszerűsítés utáni állapot

 

A beruházó a középső csarnokhoz kapcsolódó fejépület emeleti részét kívánja felújítani illetve részben átalakítani, az későbbi üzemeltetés során az energiatakarékossági szempontokat fokozottan figyelembe véve. A kivitelezés során az épületrész homlokzati és beltéri nyílászáróinak cseréjére kerül sor. A homlokzati ablakok, 3 rétegű üvegezéssel ellátott, fokozottan hőszigetelt műanyag ablakszerkezetek, a két lépcsőház felőli bejárati ajtó, fém, tűzgátló ajtó. A beltéri ajtók fémborítású papírrácsbetétes faajtók. A padlóhőszigetelés, és padlószint emelkedés miatt a korábbi beltéri nyílászárók bontása után az áthidalószerkezetek és az ajtók 18 cm-rel magasabban kerülnek beépítésre. A női öltöző egy részének leválasztásával egy új iroda helyiség kerül kialakításra. A zuhanyzókban, WC-kben és az étkező helyiségben is teljeskörű felújításra kerül sor. Ez érinti a gépészeti vezetékek, csatornaidomok cseréjét, a vízszigetelést, a szaniterek cseréjét, a burkolást és festést. A gépészeti munkák során a korábbi gáz hőtermelő berendezés Vaporline GBI-24 HACW reverzibilis fűtő, aktív hűtő HMV készítő hőszivattyúval lesz kiváltva. A gázkazán tartalék fűtésként a rendszerben marad. A hőszivattyús fűtési rendszer hőforrás oldalának kialakítása engedélyezett bányakapitánysági kiviteli terv alapján történik. Ez a tevékenység tartalmazza a 100 m hosszú duplahurkos hőszondák telepítését, a gerincvezeték és az osztó-gyűjtőket tartalmazó akna elhelyezését a talajban. Szintén ekkor kerül sor a gerincvezeték kiépítése az osztó-gyűjtő aknától a kazánházig. Az érintett épületrész radiátoros fűtése minden helyiségben padlófűtéssel, illetve a hűteni is kívánt helyiségekben plusz fan-coil berendezésekkel lesz kiváltva. A két rendszer osztó-gyűjtőkön kerül leosztásra. A használati melegvíz készítésre vákuumcsöves napkollektoros rendszer is beépítésre kerül. A padló és födémszigetelés 10 cm vastag lépésálló EPS szigetelés. A födém vízszigetelése hegesztett PVC lemezzel. A homlokzati hőszigetelések KVARC minerál tűzálló ásványgyapot hőszigetelő rendszerrel, külső és csarnok felőli oldalon 10-10, a két lépcsőházi oldalon 8-8 cm vastagságban.

ADSL internet, Weboldal, Webtárhely, Domain regisztrációwebfejlesztés: GYŐR.NET